Šta su društvene mreže?

Šta su društvene mreže?

Datum objave: 18. januara 2018.
Autor: Slađana Krstić


Šta su društvene mreže

Šta su društvene mreže (Social Network)

Društvene ili socijalne mreže su online web servisi koji korisnicima omogućavaju raznovrsne vidove komunikacije i mogućnost lične prezentacije. Ovo su neke od trenutno najpopularnijih društvenih mreža koje su zanimljive za većinu korisnika sa naših prostora: Facebook, Twitter, Instagram, Google+, LinkedIn…

Prisutnost na većini društvenih mreža je besplatan. Na nekim društvenim mrežama postoje opcije koje se plaćaju, ali izbor zavisi od vas jer većina besplatnih mogućnosti u potpunosti mogu zadovoljiti vaše potrebe.


Čemu služe društvene mreže

U današnje vreme skoro je nemoguće zamisliti internet poslovanje ili promociju bez prisustva na društvenim mrežama. One su veoma bitne za promociju proizvoda i usluga, brediranje, ali i za poboljšavanje SEO optimizacije vašeg web sajta. Takođe, aktivnim prisustvom na društvenim mrežama možete drastično uvećati broj potencijalnih klijenata i na taj način ih zainteresovati za Vaše proizvode ili usluge.

Društvene mreže mogu biti odličan način kako da posetioce najbolje i najbrže informišete za značajne događaje, aktuelne promocije i novosti vezane za vaše poslovanje ili za proizvode ili usluge koje nudite. Kvalitetnim sadržajem tekstova koje objavljujete možete edukovati vaše klijente ili posetioce ili im pružiti određene savete. Mnogi posetioci će upravo baš preko društvenih mreža od vas zatražiti dodatne informacije ili se raspitati o drugim bitnim aspektima vezanim za vašu delatnost.


Zaključak

Značajan uticaj na uspeh vašeg poslovanja ili na vašu promociju doprineće vaša kreativnost i redovna aktivnost na društvenim mrežama. Veoma je bitno da ne zapostavite ovaj vid promocije i marketinga koji će vam za minimalno ulaganje (vreme i novac) doneti neverovatne rezultate. Naročito imajući u vidu da je u proteklih nekoliko godina primećen značajan pad tradicionalnih vidova oglašavanja kao što su: reklame na radio i TV stanicama, štampa promotivnog materijala…Scroll