Odabir prave firme za izradu web sajta

Odabir prave firme za izradu web sajta

Datum objave: 28. oktobra 2022.
Autor: Slađana Krstić


Takođe, veoma su bitne i sledeće stavke na koje ljudi često ne obraćaju pažnju:
– Reference firme ili pojedinca čije rešenje ste uzeli u razmatranje.
– Da li su ti koje angažujete pravi web developeri (programeri) koji mogu da Vam pruže svu potrebnu podršku (održavanje, zaštitu, naknadne izmene po pitanju dizajna ili funkcionalnosti) i koji će biti dostupni uvek kada Vam je potrebno. Nije isto angažovati programera ili npr. nekog koji se samo predstavlja kao web developer (programer) a, da nikada nije napisao ni jednu liniju programskog koda i koji u svom radu koristi samo gotova rešenja koja eventualno instalira, podesi i zameni sadržaj (tekstove i slike).
– Radno iskustvo, tj. koliko je firma ili pojedinac u poslu web developing-a. Ovo nije presudna stavka, ali ne treba zapostaviti činjenice da veliki broj firmi, a naročito pojedinaca, odustane od bavljenja ovim poslom i time prekinu sve kontakte sa klijentima. Teško da ćete naći ozbiljnu firmu ili pojedinca koji će prihvatiti da Vam “popravlja” problematičan web sajt koji je napravio neko drugi.
– Odnos sa klijentima (način komunikacije, poštovanje ugovorenih rokova i sl.).

Bitno je da se pre odluke informišete i upoznate sa osnovnim tehničkim stvarima da bi mogli da donesete što ispravniju odluku.
I na kraju da se malo našalimo. Ako kupujte auto a, da se ni malo ne razumete u automobile, velika je verovatnoća da ćete naleteti na nekog koji će da Vam ponuditi “dobrog” jugića kao odličan izbor za početak, a da kasnije kada krene posao možete da ga nadogradite, da ga prefarbate po želji, da mu promenite motor i šasiju.Scroll