OUR
NEWS

Poštovani klijenti i saradnici, Hvala Vam što ste bili sa nama tokom 2022 godine. Poverenje koje nam ukazujete je naš najveći motivator i razlog zašto uživamo u svom poslu. ATEC Technologies vam želi srećnu Novu Godinu i Božić, i da predstojeće praznike provedete u zdravlju, sreći i veselju!

Datum objave:2. January 2023.
Autor:Slađana Krstić

WordPress 6.0 uključuje nekoliko izmena usmerenih na poboljšanje performansi samog WordPress-a i donosi nove izmene kao što su: poboljšanje učitavanja stranice, smanjenje vremena izvršavanja različitih tipova upita, keširanje, menije za navigaciju, poboljšanje načina upravljanjem elementima na stranicama i još mnogo toga. WordPress 5.9 je objavljen pre nekoliko meseci, ali je, kao najbitnija izmena za korisnike,

Datum objave:30. May 2022.
Autor:Slađana Krstić

Sistem za izdavanje i naplatu karata instaliran u parku Šarengrad (Dino park) u Kruševcu.
Kompletan sistem se sastoji iz hardvera i odgovarajućih softverskih rešenja koji kontrolišu hardverski deo sistema, a koje smo mi su u potpunosti projektovali i razvili…

Datum objave:7. September 2021.
Autor:Dejan Krstić

PHP je jedan od najpopularnijih skriptnih jezika na Internetu danas. Prema W3Techs, PHP koristi skoro 80% svih web lokacija koje koriste programski jezik na strani servera. To znači da za skoro svakih 8 od 10 web lokacija koje posetite oni najverovatnije koriste PHP u nekom obliku. Svaka nova verzija PHP-a dobija potpunu podršku tokom određenog

Datum objave:27. September 2020.
Autor:Dejan Krstić

Nakon više meseci rada na razvoju smart parking sistema i kao rezultat uspešne saradnje sa još dve naše domaće kompanije, test verzija uređaja i softvera namenjena LIDL supermarketima je uspešno postavljena i testirana od strane LIDL-ovih predstavnika.

Datum objave:10. August 2020.
Autor:Dejan Krstić

Adobe planira da upotrebu Flash u potpunosti prekine do kraja 2020. godine, tako da je je kompanija sada finalizirala planove za zaustavljanje ažuriranja i distribuciju Flash Player-a. Web developerima i vlasnicima web sajtova se preporučuje da migriraju svoje web sajtove koji koriste Flash sadržaj i funkcionalnost, u novije otvorene formate poput HTML5, VebGL i VebAssembli.

Datum objave:28. July 2020.
Autor:Slađana Krstić

Poštovani posetioci,
Podstaknuti trenutnim vanrednim stanjem i situacijom koja nas je zadesila, a zbog koje nam je svima ograničeno kretanje, kao i rastućom digitalizacijom društva i naravno, radi olakšanja komunikacije između klijenata i nas, ATEC Techonogies je na svom web sajtu www.atec.rs integrisao i pokrenuo live chat.

Datum objave:7. April 2020.
Autor:Dejan Krstić

Poštovani korisnici ATEC Technologies web hosting usluga, u saradnji sa DreamWeb hosting-om u narednom periodu započinjemo sa transferom svih web hosting naloga na nove i brže servere.

Datum objave:24. February 2020.
Autor:atec_dev

Nakon višemesečnog projektovanja, izrade i testiranja uveli smo novu vrstu usluga za svoje korisnike. Web sajt monitoring, kao jedinstvena usluga na ovim prostorima, služi za kontrolu i praćenje rada web sajtova.

Datum objave:12. April 2019.
Autor:Dejan Krstić

U okviru udruženja “PHP Srbija”, 16. februara 2019. održan je PHP meetup u zgradi “Think Innovative” u Nišu.
“ATEC Technologies” je učestvovao na ovom značajnom događaju, na kojem se mogao sresti veliki broj pojedinaca i kompanija značajnih za IT sektor u Srbiji.

Datum objave:18. February 2019.
Autor:Dejan Krstić

U cilju poboljšanja kvaliteta naših web hosting usluga, nadogradnjom Atec web hosting servera na novije i brže SSD diskove, kao i zbog prelaska na servere novije generacije sa Intel(R) Xeon(R) E5 procesorima, u četvrtak 29.11.2018. godine, najavljujemo očekivane prekide u funkcionisanju neki od naših web servisa.

Datum objave:28. November 2018.
Autor:Dejan Krstić

“ATEC Technologies” učestvovao na prvom meetup-u Wordpress zajednice Kruševca koji je organizovan 21. jula 2018. u prostorijama Centra za stručno usavršavanje.

Datum objave:31. July 2018.
Autor:atec_dev

GDPR (General Data Protection Regulation) ili Opšta regulativa o zaštiti podataka o ličnosti stupila je na snagu 25. maja 2018. Saznajte šta je sve potrebno kako biste Vaše poslovanje uskladili sa ovim novim zakonom EU.

Datum objave:27. June 2018.
Autor:atec_dev

ATEC Technologies je krajem maja 2018. zvanično krenuo sa poslovanjem u novim prostorijama. Kako izgleda novi ambijent i gde nas možete pronaći, popiti kafu i popričati sa nama, pogledajte u ovom članku. Očekujemo vas!

Datum objave:28. May 2018.
Autor:atec_dev
Scroll