CMS web sajt

Šta je CMS?
CMS (Content Management System) je sistem za upravljenje sadržaja uz pomoć koga možete da unosite nov i da menjate postojeći sadržaj (tekst, fotografije, dokumenta i sl.) na Vašem web sajtu prilikom čega Vam nije potrebno poznavanje programiranja i ostalih web tehnika. Ukratko, Vi se na Vaš CMS sistem prijavite (ulogujete) preko određene Internet stranice, i posle uspešnog logovanja možete vršiti izmenu ili dodavanje novog sadržaja na Vašem web sajtu. Sve što Vam je potrebno je osnovno znanje u korišćenju računara, eventualno upoznavanje sa mogućnostima Vašeg CMS sistema ili kratki kurs (obuka) u radu sa njim.

Prednosti CMS sistema u odnosu na ostale vrste web sajtova i u kojim slučajevima je CMS idealno rešenje za Vaš web sajt
• Izmena i dodavanje sadržaja na web sajtu možete vršiti sa bilo koje lokacije gde postoji pristup internetu.
• Ako imate Imate potrebu za čestim izmenama i dodavanjem novih informacija, fotografija i sl.
• Ako imate u planu web sajt sa velikim brojem stranica ili proizvoda.
• Imate potrebu za višejezičnim web sajtom.
• Ako imate potrebu za čestim izmenama dizajna na web sajtu. Sav sadržaj se čuva u bazi podataka koji je odvojen od dizajna.

Nedostaci CMS sistema
• Obavezno je redovno ili periodično tehničko održavanje CMS sistema kojim se omogućava funcionisanje i bezbednost Vašeg web sajta. Pod tehničkim održavanjem se podrazumeva: nadogradnja (update) skripti, plugin-ova i samog CMS-a.
• Obavezno je redovno ili periodično praćenje funcionalnosti i bezbednosti web sajta.

Pre odluke da krenete sa nekim CMS-om, veoma je bitno se se pre toga detaljno informišete koje je rešenje najbolje za Vaše potrebe i sa time uskladiti izbor CMS-a. Mnogi CMS sistemi mogu biti previše komplikovani i time Vam mogu znatno otežati rad u njima. Sa druge strane postoje CMS sistemi koji nemaju dovoljan broj opcija koje Vama mogu biti potrebne. Najbolje CMS rešenje je ono rešenje koje je prilagođeno Vašim potrebama i mogućnostima i koje je što jednostavnije za korišćenje i bez suvišnih opcija.

U Atec Technologies za web sajtove svojih klijenata i u zavisnosti od potreba, koristimo Joomla ili WordPress CMS rešenja. Za posebne zahtevne i u skladu sa potrebama klijenata možemo kreirati namenska CMS rešenja.

Ako želite web sajt zasnovan na CMS rešenju, možete nas kontaktirati za sve informacije koje su Vam potrebne.
Takođe možete pogledati neke od naših urađenih projekata.

Scroll